Boeken

 

 

"Dit is voor mij een 'Feel good' van de bovenste plank!" - Leuk lezen ****

Joy is mijn debuutroman en verscheen in 2022. Het haalde plek 55 in de Hebban rank van de meest populaire boeken. Joy kwam op de longlist van Thrillzone voor het beste Nederlandstalige thrillerdebuut in dat jaar. 

"Joy is een hartverwarmende liefdesroman vol passionele liefde en spiritualiteit," schreef Sandra Hutchison (recensent van In de Boekenkast). Zij las in 2022 143 boeken en koos Joy als het boek van het jaar. 

De derde druk kwam in november 2022 uit. Op dit moment werk ik aan mijn tweede roman.  

 

 

Over Joy

Frank en Susan zijn begin dertig. Hun relatie is een botsing tussen hoofd en hart. Tijdens een roadtrip door Noord-Italië maken zij een tussenstop bij een vervallen villa. Frank wil daar fotograferen. Zij zijn niet de enigen die de spookvilla vereren met een bezoek. Een ontmoeting die hun botsing nog meer blootlegt, de dood dichterbij brengt. Jaren later vertrekt Susan alleen naar Italië. Hoe goed kent Frank zijn vrouw eigenlijk? Hij reist haar achterna en wordt opnieuw gedwongen zijn logica en ironie los te laten. Hoe sterk kan liefde zijn? Is de dood wel zo absoluut als we denken? 

Joy onderzoekt spiritualiteit in liefdesrelaties, schoonheid, intimiteit en grote levensvragen. Een verhaal ook over de onmetelijke liefde voor een vrouw en een kind. Enkele jaren geleden werd Jules Hoenderop wakker met het idee voor dit verhaal. Het was te mooi om niet verteld te worden.

De helft van de royalty’s voor Joy gaan naar de Nederlandse Coeliakie Vereniging. De snelst groeiende patiëntenvereniging in Nederland die zich elke dag inzet voor het welzijn van iedereen die gebonden is aan een glutenvrij dieet. Coeliakie speelt een rol in de roman en in het gezin van de schrijver.   

Lees hieronder het eerste hoofdstuk. 

Inkijkexemplaar Derde Druk
PDF – 371,1 KB 215 downloads

Een eigen exemplaar 

Wil je Joy reserveren?

  • Bestel bij Bol.com, of bij uw plaatselijke boekhandel.
  • Wil je een persoonlijk gesigneerd exemplaar, eventueel met een persoonlijke boodschap voor een dierbare? 
    Stuur me gerust een e-mail met het verzoek.
  • Wil je een recensie-exemplaar ontvangen? Stuur me gerust een e-mail met informatie. 

Aanbevelingen

 

"Zelden hebben we zo'n goed boek gelezen dat direct de aandacht weet te pakken en ons zo vloeiend het verhaal in trekt."

Besteboekentips.nl

 

"Dit fijngevoelige verhaal zal een groot publiek aanspreken."

In de Boekenkast *****

"Jules Hoenderop, in het dagelijks leven strategie-consultant in de gezondheidszorg, schreef een uitermate boeiende roman waar bovendien veel levenswijsheid en spirituele verdieping uit te destilleren valt."

Paravisie Magazine *****

 

"Joy is een verhaal dat je geregeld aan het denken zet, je anders naar veel dingen in het leven laat kijken, zoals naar de dood, de angsten die je hebt en ook naar relaties tussen stellen."

Surfing Ann's Boeken Blog *****

 

"Het leest als een thriller, vol spanning en verrassende wendingen, die meeslepend beschreven zijn. Tegelijk is het een psychologische roman over de liefde, diepgaand en vol uitgeschreven twijfels en gedachtegangen."

Thrillzone ****

"Door de intieme manier van schrijven komen de connecties tussen de personages en kwetsbare momenten nog meer binnen."

Boekinkt!! ****

"Roman met een niet zo vaak beschreven thema die redelijk de diepte in gaat."

Bookiewoogie ****

"Joy is het debuut van Jules Hoenderop en wat heeft dit verhaal een tof plot. Het is zo verrassend."

Veronica's Boekenhoekje ****

"Hoe dan ook de moeite waard."

SJM Schrijft ****

 

Nog meer recensies lezen?

Ontdek meer leeservaringen op Hebban.nl!