Over mij

Mijn eerste bewuste schrijfervaring was een opstel op de lagere school. Het krijtje en de spons vertelde een dag school vanuit het perspectief van die twee dingen die naar onze klas loerden. Met trots en schaamte luisterde ik hoe de meester dit verhaal tot twee keer toe plechtig voorlas in de klas. Het zaadje was geplant.
In mijn studietijd hield ik een persoonlijk dagboek bij. Tot mijn grote schrik werd het door een studiegenoot stiekem gelezen. Mijn huisgenoten lieten hem soms op mijn studentenkamer wachten op mij. Ik gooide dezelfde week het dagboek in de Waal, mijn lef om te schrijven lag onderwater.

Na mijn studietijd stilde ik mijn schrijfhonger zakelijk, in het dagelijks leven ben ik als strategie consultant werkzaam in de gezondheidszorg. Met positief ontvangen columns in vaktijdschriften vlamde het verlangen weer op om ruimte te geven aan gevoelens en fantasieën. Ik volgde een creatieve schrijfcursus voor gevorderden, deed meerdere masterclasses, las veel boeken over schrijven en ging automatisch anders lezen.

Om mezelf te ontwikkelen lees ik alle reviews van de boeken die ik heb gelezen. Haal ik hetzelfde uit het verhaal? Wat zijn de sterktes, wat kan beter?

Ik groeide op in de oudste stad van Nederland en woon nu in de jongste provincie van het land. Samen met mijn vrouw, twee tienerdochters en twee katers. En een ongezonde verzameling boeken waarvan mij de tijd ontbreekt die allemaal te lezen.
Wanneer ik niet werk, schrijf of lees, besteed ik het liefst mijn tijd met mensen die ik liefheb om mij heen. En als tegenwicht probeer ik mensen op een andere manier te raken (lees: kickboksen).