Sterrenregen

Gepubliceerd op 17 mei 2023 om 16:16

Tijd voor een bekentenis. Jawel. In de nacht van 12 op 13 augustus 2021 zag ik een vallende ster. Twee keer om precies te zijn. We waren als gezin op vakantie in Zeeland. De boerderijmensen die het vrij gelegen vakantiehuis op hun erf verhuurden hadden hanen. Niet één, wel vier, en die hielden wel van nachtelijk machogedrag. Voordat het licht werd (van 3-5 ’s nachts) vochten ze hun dagelijkse ”battle” uit en kukelden ze onze ogen open. Dit tot onze ergernis. Weet je waarom hanen van hun eigen gekraai niet doof worden? Als ze hun bek wijd openen, dan gaan hun externe gehoorkanalen automatisch dicht. Hanen hebben dus ingebouwde oorpluggen. Ik begon me hier de vierde nacht voor te interesseren. Enfin, die nacht werd de stilte opnieuw doorkliefd door hysterische herrie en dat had toen wel een voordeel: misschien kon ik een vallende ster zien– het nieuws maakte ons de dag ervoor al een beetje gek. Ik sloop naar de woonkamer van het huisje, opende de gordijnen en tuurde de hemel af. Nou ja! Vrij snel zag ik er één. Wow! Ander beeld dan ik dacht. Het gaat namelijk supersnel, die lichtflits en dat sterrenspoor. Opgewonden haalde ik mijn vrouw en we openden de terrasdeuren. Het was tevens onze trouwdag en het had iets romantisch: in de nachtelijke uren samen naar de sterren kijken op de veranda, alle lichten uit, onze kinderen die vredig sliepen, zomervakantie, de zachte bries die langs de nog slapende paarden onze kant opwaaide. Plattelandslucht, dierlijk. Weet je dat een half uur echt lang is als je geen seconde wilt missen van dat wat er zich boven je hoofd afspeelt? Gelukkig zagen we er samen nog één. “Daar,” riepen we tegelijk. In stilte deden we allebei een wens die we bezegelden met een lange, hartstochtelijke zoen. Op die wens wacht ik hoopvol 😊

Bij de eerste vallende ster deed ik ook eens wens die zojuist is uitgekomen: dat mijn debuut Joy (dat 8 maanden nadien uitkwam) niet onopgemerkt zou blijven en dat er op Hebban minimaal 100 waarderingen/recensies komen, met een gemiddelde waardering van boven de 4 (je kunt maar beter precies zijn, voordat je het weet wordt het verkeerd begrepen en staat er plotseling een benzineslurpende Ferrari op de oprit 😊). Wens 1: check! Mede dankzij jullie aankopen (3e druk), “sterrenregen” en hartverwarmende recensies. Ja, en soms moet je het universum blijven herinneren aan jouw wens en een beetje helpen 😊. Weet je trouwens waar al dat wensengedoe met sterren vandaan komt? In het oude Griekeland dacht men dat door de vallende ster heel even een klein gaatje in het hemeldak zit. Jouw wens glipt door het gaatje en komt zo in het universum terecht. De hanen kregen de volgende dag van mij eenmalig een glimlach met wat brood.  

Heb jij ooit een vallende ster gezien? Deed jij toen een wens? Is deze wens uitgekomen en wil je hem hieronder delen, of wacht je nog (net als ik op het uitkomen van mijn tweede wens)?

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.